Kategorie receptů
- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 800 |
Žloutek | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hladká | 150 |
Krupice pšeničná | 100 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 6936 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 329,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 694 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 32.9, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.