Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborový knedlík

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 6936 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 329, SAFA (g): 5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 694 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 32.9, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři