Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Králík na divoko pečený na Floře Gold s bílým vínem, šalotkou a variací lesních hub, pyré ze šlehaných brambor a celeru

Zpět
  • Autor: www.flora.cz
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, nové koření, čerstvý tymián

Energetická hodnota celkem: 8467 kJ

Bílkoviny (g): 135, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 170, SAFA (g): 35, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2117 kJ

Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Postup Očištěného, naporcovaného králíka osolíme, opepříme a na Floře Gold po obou stranách opečeme. Opečené maso přendáme na talíř. Na stejné pánvi orestujeme houby a 20 minut namáčené a okapané hřiby. V kastrolu rozehřejeme Floru Gold, na ni opečeme šalotku, koření a zastříkneme vínem. Necháme lehce zredukovat a přimícháme hladkou mouku a zalijeme vodou. Lehce osolíme a opepříme. Vložíme opečeného králíka a přikryté dusíme asi 50 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu zjemníme tukem Flora gold a smetanou. Přidáme zarestované houby. Dochutíme kapkou citronové šťávy, popřípadě dosolíme. Omáčku přecedíme. Vložíme zpět maso a jen krátce spolu provaříme. Do hotové omáčky s masem přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať. Postup pyré ze šlehaných brambor a celeru: V osolené vodě zvolna vaříme brambory spolu s celerem. Celer nakrájíme na menší kousky než brambory. Doměkka uvařené brambory s celerem důkladně scedíme. Do nich vešleháme rozpuštěný tuk Flora Gold a horkou smetanu. Popřípadě dosolíme dle chuti.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 10. 2014 15:33
:)
Ta noha na obrázku má pěkného čtvrt kila
30. 09. 2014 12:03
Málo masa- tak na dvě porce maximálnš

Naši partneři