Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečené kuře na rozmarýnu

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

7 větviček rozmarýnu, sůl, mletý černý pepř,

Energetická hodnota celkem: 17494 kJ

Bílkoviny (g): 311, Tuky (g): 289, Sacharidy (g): 70, SAFA (g): 137, Cukry (g): 60, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 4374 kJ

Bílkoviny (g): 77.8, Tuky (g): 72.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 34.3, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Prázdné kuře dobře opláchneme a osušíme. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Ze 2 větších šťavnatých citronů vymačkáme všechnu šťávu. Na plotně v kastrůlku při nízké teplotě ohřejeme šťávu, máslo, 4 čisté větvičky rozmarýnu, 2 stroužky lisovaný česnek a 3 PL medu. Dochutíme solí a pepřem. Kuře vložíme do pekáčku, který vyložíme rozmarýnem, potřeme částí citronové směsi a podlijeme vývarem. Rozmarýn ze směsi vložíme do kuřete. Kuře pečeme pěkně dozlatova za občasného potírání rozmarýnovou větvičkou s citronovou směsí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři