Kategorie receptů
- Autor: theand
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 50 |
Polenta (v suchém stavu) | 50 |
Mouka pšeničná celozrnná | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Med | 70 |
Tvaroh polotučný průměr | 450 |
Vejce celá průměr | 47 |
Švestky | 400 |
Dochucovadla:
lžička skočice
Energetická hodnota celkem: 7245 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 216,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 128,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 483 kJ
Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 14.4, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejprve jsem si nechala povolit máslo. Utřela jsem ho s medem a přidala polentu, mouku, prášek do pečiva. Dále jsem oddělila vejce, žloutek přidala do těsta a bílek vyšlehala v tuhý sníh, aby byl koláč nadýchanější. Do těsta jsem vmíchala tvaroh a nakonec i sníh. Naplnila jsem silikonovou formu (případně jinou vysypanou či vyloženou papírem) a pokladla švestkami, které jsem vypeckovala a promíchala se lžičkou skořice. Pekla jsem asi 40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.