Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí paprikáš s rýží basmatti

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, paprika sladká, paprika sladká uzená, paprika pálivá, čerstvá hladkolistá petržel

Energetická hodnota celkem: 14473 kJ

Bílkoviny (g): 256, Tuky (g): 132, Sacharidy (g): 291, SAFA (g): 58, Cukry (g): 58, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1809 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 36.4, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.6

Postup přípravy

Kližku odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli a papriku na kostičky, česnek a žampiony na plátky, anglickou na kostičky. Na oleji orestujeme anglickou slaninu s cibulkou a čerstvě nadrceným pepřem. Až cibule zesklovatí, přidáme maso a zarestujeme. Přidáme 1 lžíci sladké papriky, 1 lžíci sladké uzené papriky a půl lžíce pálivé papriky, promícháme a zarestujeme, přidáme pokrájenou červenou papriku, česnek a žampiony a lžičku kmínu a dále restujeme. Osolíme a promícháme. Přidáme rajčata, vývar, promícháme a dusíme do měkka. Podáváme s rýží basmatti (příp. houskovým knedlíkem), každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři