Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ryzce s kuřecími prsy na smetaně

Zpět
  • Autor: kuhnj
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 3811 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 33 SAFA (g): 19 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 953 kJ

Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 8.3 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Necháme zpěnit na oleji cibuli a přidáme na větší proužky nakrájené ryzce a kuřecí prsa. Osolíme, necháme opéct až maso i ryzce změknou. Zbytečně nemícháme, aby se nám houby nerozpadly. Po změknutí zalijeme smetanou na vaření a necháme chvíli povařit. Nezahušťujeme, nepřichucujeme, jelikož ryzce dají omáčce výbornou, nezaměnitelnou chuť. Podáváme s gnochi, rýží či těstovinami. I čerstvá křupavá bageta je k tomuto jídlu výborná. Množství hub v receptu je jen orientační. Čím víc-tím líp:-). Pokud máte ryzců dostatek, lze úplně vynechat maso, mňam!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 09. 2014 12:02
To se máš! ... tady vůbec nerostou :-(
09. 09. 2014 21:40
Mám pár míst na ryzce a lidi je vůbec nesbírají, tak tam na mě vždycky počkají:-). Jsou fakt vynikající!
09. 09. 2014 09:30
Tohle vypadá luxusně! :-) ... teď, kde sehnat ty ryzce?? ... naposledy jsem je viděla asi před 30lety

Naši partneři