Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové kostky na houbách

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín drcený či mletý, bujon, nať na ozdobu

Energetická hodnota celkem: 2995 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 18, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 998 kJ

Bílkoviny (g): 22.7, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 8.7, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na kostky a promícháme se solí, pepřem a drceným kmínem podle chuti. Pak cibuli nakrájíme na kostičky, houby pokrájíme na stejné kousky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso, osmahneme, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Pak podlijeme teplou vodou. Dusíme doměkka. Můžeme dochutit necelou kostkou bujonu. Ke konci rozmícháme v troše studené vody lžičku hladké mouky a zahustíme tak omáčku. Necháme provařit. Průběžně mícháme. Jako přílohu podáváme rýži. Zdobíme ji natí cibulky či pórku. (Omlouvám se za fotku. Fotila jsem večer a telefonem. Není to tak mastné, jen se leskne, nevím proč).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři