Kategorie receptů
- Autor: renakola
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rukola | 100 |
Salát římský | 100 |
Cibule | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Rajčata Cherry | 100 |
Máslo čerstvé | 30 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 15 |
Ocet Balsamico | 15 |
Olej olivový | 15 |
Kozí průměr | 80 |
Dochucovadla:
sůl, barevný pepř
Energetická hodnota celkem: 2795 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1398 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V malém kastrůlku rozehřejte máslo a zvolna na něm restujte cibuli, přibližně 10 minut. Přidejte cukr a pár kapek octa. Míchejte přibližně 5 minut, dokud šťáva nezhoustne a nezkaramelizuje. Sundejte z plotny. 2. Do velké mísy dejte omytou a okapanou rukolu a salát, přidejte nakrájenou papriku a rajčata, ocet a zakapejte olivovým olejem. Přidejte osmaženou cibuli a rozdrobený kozí sýr. Dle chuti osolte, posypte čerstvě namletým barevným pepřem a promíchejte. 3. Servírujte s opečenou bagetou nebo s grilovaným masem. Rukola má trochu štiplavou, nahořklou chuť a ne každému chutná. V kombinaci s cibulí a karamelizovanho cukru dodá tomuto salátu výbornou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.