Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

salát z rukoly a italského salátu

Zpět
  • Autor: renakola
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, barevný pepř

Energetická hodnota celkem: 2795 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 21, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1398 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V malém kastrůlku rozehřejte máslo a zvolna na něm restujte cibuli, přibližně 10 minut. Přidejte cukr a pár kapek octa. Míchejte přibližně 5 minut, dokud šťáva nezhoustne 
a nezkaramelizuje. Sundejte z plotny. 2. Do velké mísy dejte omytou a okapanou rukolu 
a salát, přidejte nakrájenou papriku a rajčata, ocet a zakapejte olivovým olejem. Přidejte osmaženou cibuli a rozdrobený kozí sýr. Dle chuti osolte, posypte čerstvě namletým barevným pepřem a promíchejte. 3. Servírujte s opečenou bagetou nebo s grilovaným masem. Rukola má trochu štiplavou, nahořklou chuť a ne každému chutná. V kombinaci s cibulí a karamelizovanho cukru dodá tomuto salátu výbornou chuť.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři