Kategorie receptů
- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý smetanový průměr | 210 |
Citronová šťáva | 50 |
Vlašské ořechy | 60 |
Celer bulva | 300 |
Jablka | 300 |
Dochucovadla:
špetka cukru, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 4105 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 61,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1368 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 20.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. Jablka také oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo. Smícháme s citronovou štávou, tak celer a jablka nezhnědnou. Vlašské ořechy nasekáme a přidáme do mísy, kde všechno promícháme. Jogurt smícháme se solí, pepřem a cukrem a marinádu přidáme do mísy a pořádně promícháme. Dáme do lednice odležet. V originále je místo jogurtu créme fraiche, tedy kys. smetana 40 %, a 100g ořechů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.