Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Waldorf salát -odlehčená verze (jablka, celer, ořechy, řecký jogurt)

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka cukru, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 4105 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 90, SAFA (g): 20, Cukry (g): 61, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1368 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 20.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. Jablka také oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo. Smícháme s citronovou štávou, tak celer a jablka nezhnědnou. Vlašské ořechy nasekáme a přidáme do mísy, kde všechno promícháme. Jogurt smícháme se solí, pepřem a cukrem a marinádu přidáme do mísy a pořádně promícháme. Dáme do lednice odležet. V originále je místo jogurtu créme fraiche, tedy kys. smetana 40 %, a 100g ořechů.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 09. 2014 14:31
martin-hh: s klasickým jogurtem to bude kyselejší, ale určitě taky jedlé :-) ... nicméně sem tam si dopřát řecký jogurt nebo zakysanou smetanu, to neublíží ... a ta chuť! :-)
16. 09. 2014 13:10
Vyzkouším s normálním jogurtem co to udělá :-)
16. 09. 2014 07:16
To vypadá dobře. Koupím celer a vyzkouším :-)))
15. 09. 2014 19:53
všechny suroviny mám doma, zítra bude k večeři :-)

Naši partneři