Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře na majoránce a žampionech

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka, sůl

Energetická hodnota celkem: 9659 kJ

Bílkoviny (g): 193, Tuky (g): 162, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 77, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2415 kJ

Bílkoviny (g): 48.3, Tuky (g): 40.5, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 19.3, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, omyjeme. Žampiony nakrájíme na plátky. Na pekáče dáme na dno alobal- netrháme, necháme zbytek balení "viset" přes okraj. Do pekáče dáme kuře, pomažeme rozpuštěným máslem, vetřeme majoránku (nešetříme :-)), přisypeme žampiony, přidáme trochu vody a pekáč zakryjeme alobalem. Dáme do trouby a pečeme na 170°C asi 2 hodiny. Poté vyndáme, odstraníme alobal (jde normálně vytáhnout, nepřipaluje se) a vrátíme do trouby, aby se udělala kůrčička. Přilijeme ještě vodu a času polijeme a obrátíme kuře. Šťávu potom dle potřeby zahustíme. Podáváme s rýží nebo brambory.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři