Kategorie receptů
- Autor: sona1959
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 500 |
Cibule | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Rajčata | 10 |
Okurka salátová | 10 |
Paprika červená | 10 |
Paprika žlutá | 10 |
Brambory vařené | 300 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 4044 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1348 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Játra omyjeme, osušíme, opepříme a jemně zasypeme hladkou moukou. Smažíme dozlatova na troše oleje. Vyndáme na nahřátý talíř. Ve šťávě osmahneme cibuli nakrájenou na 1/4 a pak plátky. Přidáme nať cibulky. Do zesklovatělé cibulky vrátíme zpět játra, osolíme a promícháme. Podáváme s vařeným bramborem, zeleninovou oblohou a tatarkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.