Kategorie receptů
- Autor: kamula
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 70 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 30 |
Rozinky | 30 |
Jáhly | 125 |
Dochucovadla:
skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 4681 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 157,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1170 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhly spařit a uvařit. Po vychladnutí přimíchat pomletý mák, žloutek, rozinky, skořici a cukr. Z bílku a špetky soli ušlehat sníh a vmíchat do těsta. Dát do formy s peč. papírem / používám remosku/ a péct asi 30 minut na 180°C. Kdo chce přidá si cukr, není moc sladký.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.