Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

dýňová marmeláda

Zpět
  • Autor: cisarova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 50.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 20310 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 1168, SAFA (g): 0, Cukry (g): 1095, Vláknina (g): 71, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 406 kJ

Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 23.4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 21.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Dýni( 2 kg) oloupeme,pokrájíme na větší kusy,přidáme oloupané 3 citróny,3 pomeranče, lžičku skořice, hřebíček-5 ks, 1 dl vody. Vše povaříme do měkka a po vychladnutí rozmixujeme do hladké kaše. Do vzniklé kaše přidáme 1 kg cukru, 1 pektogel, přivedeme k varu, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, povaříme cca 5 minut, horké plníme do sklenic, otočíme víčkem dolů, po 5 minutách je otočíme a necháme je v dece pomalu chladnout. Místo pomerančů můžeme dát grep, marmeláda bude mít nahořklou, ale vyjímečnou chuť. Zvláštní chuť má kombinace citrón, pomeranč ,mrkev a červená řepa.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 10. 2014 08:01
Vyzkouším ;-) Už se moc těším na novou chuť, nikdy jsem dýňovou marmeládu nezkoušela :-)
16. 10. 2014 15:02
to neznám, jdu koupit dýni a pomeranče :-). Díky za inspiraci
10. 10. 2014 15:21
Já ji dělám z dýně Goliáš, můžete používat jakýkoliv želirovací prostředek, jak jste zvyklí.
10. 10. 2014 15:19
Napište komentář...
09. 10. 2014 20:28
Z jaké dýně se marmeláda dělá a mohu použít želírovací cukr?
09. 10. 2014 12:49
Žádná jiná marmeláda neshledala takový úspěch jako dýňová.

Naši partneři