Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňovo-špaldové gnocchi

Zpět
  • Autor: Martina112
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, muškátový ořech, skořice

Energetická hodnota celkem: 5085 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 176, SAFA (g): 12, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1271 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Půlku středně velké dýně hokaido umyjeme a vydlabeme, nakrájíme na menší kousky a dáme pect do trouby na 160° asi na hodinku. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme, osolíme, přidáme špetku skořice, muškátového oříšku a jedno vajíčko. Postupně zapracováváme mouku. Těsto by mělo být mírně lepkavé. Vytvarujeme kuličky a vidličkou vytvoříme tvar gnocchi. Dáme do vařící, osolené vody a jakmile vyplavou na hladinu, tak jsou hotové. Ochutíme parmezánem a olivovým olejem. Já si přidala i opečenou libovou slaninku.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 10. 2014 17:02
Řidší těsto jsem zkoušela rozpadlo se :-( musela jsem zahustit moukou a vidličkou dělala obyč. noky moc dobré :-))
22. 10. 2014 12:22
Zkoušeli jste někdy udělat těsto řidší a pak to vzít jako halušky přes cedník?
22. 10. 2014 09:04
Vynikající sezónní recept, který se určitě zařadí ke stálícím :) Děkuju.
21. 10. 2014 12:49
vyzkoušeno. dýni jsem ale nemixovala jen rozkňofala vidličkou a použila normál mouku. Ale i tak jsou moc dobré, dnes jsem utikala pro dalsi dýni :-)... jen je ještě otázkou zda se tím vším pečením a vařením neztratí všechny vitaminy...?
18. 10. 2014 20:14
Dneska jsem vyzkoušela, v rámci úspory času a energie jsem dýni uvařila místo pekla v troubě, pak jsem postupovala dle receptu až na konci opět proběhla improvizace, že jsem místo gnocchi uvařila české noky vytvarované pouze lžící a šup s tím do vody. Měla jsem to jako přílohu k obědu s pečeným masem a bylo to dobré :-)
17. 10. 2014 14:19
Dnes jsem měla k obědu moc dobré, už mám ve svých receptech, měla jsem gnocchi jen s parmezánem a lahoda :-))
16. 10. 2014 16:32
tohle musím taky vyzkoušet .)
to je pecka !!!!
16. 10. 2014 16:25
to musím zkusit :-)
16. 10. 2014 12:07
vypadají úžasně :-)
15. 10. 2014 09:27
Zajímavý recept,asi vyzkouším, i když dýně mi moc nechutná,ale přidám jí do pečené zeleniny, kterou miluje manžel.Místo slaniny dám Schwarzwaldskou šunku :-)
15. 10. 2014 09:25
Tak tohle bude v sobotu na oběd :)
14. 10. 2014 15:58
Tak na to jsem čekala, něco nového, určitě vyzkouším!!!! :-)
14. 10. 2014 11:52
To vypadá moc dobře :-) Určitě vyzkouším!
14. 10. 2014 10:41
Určitě vyzkouším!
13. 10. 2014 20:21
jen to čtu, už mám na to chuť :-)
13. 10. 2014 14:54
Tento recept určitě vyzkouším, Ale bez slaniny :-)

Naši partneři