Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí paštika z kuřecích jater

Zpět
  • Autor: Lenkanem
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, koření (provensálské nebo tymián), čerstvá šalvěj

Energetická hodnota celkem: 12415 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 262, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 171, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1035 kJ

Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 14.3, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Z másla si oddělíme 50g (použije se nakonec rozpuštěné na zalití paštiky). Na 2 lžicích zbylého másla zpěníme cibuli. Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme na cibulku a osmahneme. Přidáme vývar a víno, sůl, pepř, bylinky a přikryté dusíme doměkka cca 15 minut. Přesuneme do mixéru, přidáme změklé máslo (kromě těch 50g, které jsme si oddělili na začátku). Rozmixujeme a přidáme tolik smetany, aby směs připomínala hustou omáčku. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Nalijeme do nádoby a v lednici necháme trochu ztuhnout. Nakonec zalijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme lístečky šalvěje.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři