Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pomazánka z kapra

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 5128 kJ

Bílkoviny (g): 103, Tuky (g): 77, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 39, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 855 kJ

Bílkoviny (g): 17.2, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 4.7, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Kapra vykostím a rozporcuji. Z vyšších části ze hřbetu dělám řízky a nízká "břicha z kapra", která by byla po obalení samá strouhanka (kupuji malého kapra pro dvě osoby, z nichž jedna nejí ryby) uvařím v mírně okyselené vodě se kořenovou zeleninou, bobkovým listem a novým kořením. Dodatečně vykostím co to dá a rozmixuji i se zeleninou v sekacím mixéru. Směs prolisuji, abych se zbavila posledních kostiček. Prolisovanou směs promíchám s lučinou do salátu, přidám nadrobno nakrájenou cibulku, okurku a dvě vařená vajíčka.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 03. 2018 17:25
Zajímavý recept, správné využíváš kapří bříška. Už se těším, až chytím prvního letošního kapříka, už mi chybí. :-)
14. 03. 2018 12:14
mám doma nízký filet z candáta, zkusím to z něj a místo lučiny dám tvaroh, nechce se mi dnes do obchodu .-). Každopádně děkuji za inspiraci .-).
14. 03. 2018 11:46
Super,dik za recept.Je tolik věci, které člověk ani nezná

Naši partneři