Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečený kapr

Zpět
  • Autor: clear
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr1500
Brambory pečené500
Mrkev200
pórek120
Máslo čerstvé70

Dochucovadla:

sůl, citronová šťáva, koření na ryby (mletá směs bazalky, česneku, černého pepře, papriky, kurkumy, kmínu, koriandru, tymiánu, saturejky, oregana, rozmarýnu a dalších ingrediencí)

Energetická hodnota celkem: 13037 kJ

Bílkoviny (g): 284, Tuky (g): 167, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 68, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 3259 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 41.8, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 17, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Kapra si vykucháme a je dobré ho i svléknout z kůže. Pak ho osolíme, pokapeme citronem (nebojte se, po upečení není citron vůbec cítit) a posypeme kořením (uvnitř i zvenku). Používám buďto umíchané koření (našla jsem si na netu, jaké koření se dává na ryby) anebo se dá koření na ryby přímo koupit. Dáme kapra do pekáče vymazaného máslem. Okolo nakrájím asi 5 brambor na tenčí plátky, dám zeleninu (může být i mražená,zkrátka jak je libo, já dnes použila česrvou mrkev 4ks a jeden menší pórek), poté posypu vegetou nebo jen osolím a navrch dám plátky másla. Lehce podliju vodou (stačí trocha, max. 1 dcl). Pekáč přikriji alobalem a na něj dám ještě druhý pekáč. Peču na 250° a ono se to vlastně jakoby spíš dusí. Po zhruba 25 minutách vyndám a pokud je maso i brambory a zelenina měkké, odrkyju a nechám už jen pár minut dopéct do křupava Přeji dobrou chuť!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři