Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ahmedova polévka z červené čočky

Zpět
  • Autor: funky
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, římský kmín, kurkuma

Energetická hodnota celkem: 4029 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 141, SAFA (g): 3, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 35.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme česnek, nakrájenou zeleninu, propláchnutou čočku, kurkumu a římský kmín. Zalijeme vodou a osolíme podle chuti. Vaříme cca půl hodiny, dokud zelenina nezměkne. Nakonec rozmixujeme na hladký krém a servírujeme. Poznámka: Kurkumu a římský kmín nenahrazujeme ani nevynecháváme, tvoří základ této polévky — bez nich nebude mít tu správnou chuť! Recept je snadný, rychlý a polévka výborná. Dobrou chuť! :)

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři