Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Spaghetti alla carbonara

Zpět
  • Autor: necklinka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

čerstvě namletý černý pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 9681 kJ

Bílkoviny (g): 135, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 218, SAFA (g): 44, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 4841 kJ

Bílkoviny (g): 67.5, Tuky (g): 49.5, Sacharidy (g): 109, SAFA (g): 22, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 3.5

Postup přípravy

Přiveďte ve velkém hrnci osolenou vodu k varu a vařte špagety 8–12 minut. Mezitím si nakrájejte šunku na proužky. Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, stačí opravdu malinko, protože dost špeku se z šunky vypeče. Restujte ji do křupava. Do mísy vyklepněte žloutky z vajec a přistrouhejte parmezán, důkladně směs promíchejte a opepřete. Z hotových těstovin odeberte hrnek vody, ve které se vařily, a poté je slijte. Šunku dejte k pastě a párkrát je spolu prohoďte. Přidejte vejce se sýrem a přilévejte horkou vodu z těstovin. Míchejte a uvidíte, jak se bude vytvářet krásná lesklá omáčka. Těstoviny servírujte na hluboký talíř a před podáváním je ještě hodně posypte mletým pepřem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři