Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí pšenično-žitný chléb

Zpět
  • Autor: gitus
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Dochucovadla:

2 lžičky soli, 2 lžičky celého nebo drceného kmínu.

Energetická hodnota celkem: 8576 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 345, SAFA (g): 6, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 68, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 572 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Všechny přísady hnětačem smícháme s 1,5 hrnku teplé vody. Necháme vykynout. Dáme do pekáče na pečící papír a povrch posypeme hladkou moukou. Pečeme 1/2 h přikryté na 250 st. a 1/2 h odkryté na 220 st. Pozn. Lněné semínko dát celé, ne drcené - není v databázi. Droždí sušené - 1 sáček.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři