Kategorie receptů
- Autor: marta1954
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Petržel - kořen | 70 |
Celer bulva | 165 |
Mrkev | 220 |
Brambory (syrové) | 520 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 5000 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 225 |
Moravské uzené | 250 |
Energetická hodnota celkem: 8207 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 289,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 410 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 2.9, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
povaříme uzená žebra asi hodinu,pak vyndáme a do vývaru dáme čočku,mrkev,petržel aceler nakrájené na drobné kostky,povaříme asi 10 minut a přidáme brambory nadrobno nakrájemé,povaříme ještě 15 minut a pak zahustíme trochou jíšky,vovaříme dochutíme solí a špetkou pepře a nakonec dáme obrané maso z žeber...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.