Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

_ DROŽĎOVÁ POLÉVKA super nakejslá, s vůní zlatavého kvasu

Zpět
  • Autor: boompaja
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

ocet, vegeta, klasik, worcestrová omáčka, masox

Energetická hodnota celkem: 2669 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 28, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 445 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Do konvice dáme vařit 1.5l vody. Na másle osmažíme cibuli a pak přidáme na tenké plátky nakrájený strouček česneku. Když se česnek rozvoní přidáme rozdrobenou kostku droždí a smažíme dokud nezmizí nepříjemné drožďové aroma - celý se rozpustí a z kašičky se stane zlatavá hmota. To už je vůně velmi příjemná. Přidáme trochu vody a kostku masoxu. Zachvilku přidáme zbytek vody a všechnu nakrájenou zeleninu a houby. Vaříme bez pokličky - redukujó :-) Po dvceti minutách dochucujem. Pol. lžíce octa, trochu vegety, pol.koření Klasik, a worcestrovou omáčku - ta dělá společně s octem tu nakejslost. Musí to chutnat, ale nepřekyselit! Za dalších deset minut přestanem vařit, odstavíme a přidáme "zelené, čerstvé" - směs jarní cibulky, pórku, kadeřávku, pažitky, petrželky - co je k mání, alespoň hrst. Hodně to bude chutnat lidem, co mají rádi pivo a chuť kvasu.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 10. 2017 11:25
I tuto polévku ráda přednáším své rodině.

Naši partneři