Kategorie receptů
- Autor: coppy
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 10 |
Ocet | 5 |
Salát ledový | 60 |
Feta | 100 |
Rajčata Cherry | 70 |
Cibule | 30 |
Ředkvičky | 30 |
Paprika žlutá | 150 |
Cizrna sterilovaná | 240 |
Dochucovadla:
Sůl, čerstvě namletý pepř, ocet nebo citrón, olivový olej.
Energetická hodnota celkem: 3081 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1541 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Papriku omyjeme, potřeme olejem a pečeme v troubě cca 20 min při teplotě 250°C. Opečenou papriku vložíme do mísy, zakryjeme potravinovou fólií a necháme spařit cca 5 min. Papriku poté oloupeme, očistíme od zrníček a omyjeme pod studenou vodou. Nakrájíme na malé kostičky. Červenou cibuli nakrájíme na drobno, cherry rajčata na čtvrtiny a ředkvičky na tenké plátky. Přidáme konzervu sterilizované cizrny (hmotnost po odkapání 240 g) a na kostičky nakrájený sýr feta (nebo balkánský sýr). Podáváme na ledovém salátu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.