Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrnový salát s pečenou paprikou a sýrem feta

Zpět
  • Autor: coppy
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, čerstvě namletý pepř, ocet nebo citrón, olivový olej.

Energetická hodnota celkem: 3081 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 65, SAFA (g): 16, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1541 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Papriku omyjeme, potřeme olejem a pečeme v troubě cca 20 min při teplotě 250°C. Opečenou papriku vložíme do mísy, zakryjeme potravinovou fólií a necháme spařit cca 5 min. Papriku poté oloupeme, očistíme od zrníček a omyjeme pod studenou vodou. Nakrájíme na malé kostičky. Červenou cibuli nakrájíme na drobno, cherry rajčata na čtvrtiny a ředkvičky na tenké plátky. Přidáme konzervu sterilizované cizrny (hmotnost po odkapání 240 g) a na kostičky nakrájený sýr feta (nebo balkánský sýr). Podáváme na ledovém salátu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři