Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí na žampionech

Zpět
  • Autor: DusinkaL
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 6253 kJ

Bílkoviny (g): 116, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 18, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1563 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Hovězí zadní nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme na talíř a na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté vložíme do hrnce plátky masa, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a dusíme v hrnci s trochou vody (můžeme přidat trochu šťávy z masa, které dusíme). Přibližně po hodinovém dušení masa přidáme podušené žampiony . Opět za občasného míchání dusíme až do změknutí masa. Jako příloha se hodí rýže, kuskus, těstoviny či brambory.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři