Kategorie receptů
- Autor: Matylda4
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Listové těsto aro | 350 |
Jablka | 300 |
Vlašské ořechy | 50 |
Rozinky | 40 |
Strouhanka | 30 |
Vanilinový cukr | 20 |
Skořice mletá | 20 |
Dochucovadla:
Hezky vypadá, když je nahoře posypán moučkovým cukrem ale není to nutnost.
Energetická hodnota celkem: 9021 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 121,
Sacharidy (g): 237,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 79,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 752 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 10.1, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Těsto rozválíme na slabší plát, rovnoměrně rozprostřeme jablka, které jsme předem nastrouhali nahrubo a zasypeme trochou strouhanky, aby nevytekla šťáva z jablek. Potom posypeme rozdrcenými ořechy, rozinkami a skořicovým cukrem (nebo vanilinovým cukrem a skořicí). Nakonec vše opatrně srolujeme a po stranách přitlačíme k sobě. Dáme na pečící papír a potřeme žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 30 min. Po upečení můžeme hned servírovat, ale nemusíme - chutná stejně dobře i studený. Klidně je možné dát ho po vychladnutí na mrazák a použít později. Výhodou je, že místo skořicového cukru lze použít umělé sladidlo a případně vynechat ořechy a tím je vhodný i pro diabetiky. A přesto je moc dobrý - prostě je to taková klasika.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.