Kategorie receptů
- Autor: msmullma
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno červené | 375 |
Cibule | 60 |
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky) | 50 |
Mrkev | 80 |
Česnek | 5 |
Králík divoký průměr | 1500 |
Dochucovadla:
bobkový list, ořechový olej, sušený tymián, pepř
Energetická hodnota celkem: 9101 kJ
Bílkoviny (g): 332,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 910 kJ
Bílkoviny (g): 33.2, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 11.2, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
250 ml vína smícháme s vínovicí, olejem, 1 bobkovým listem, tymiánem, pepřem a masem a necháme přes noc marinovat. Švestky marinujeme ve zbytku vína. Maso necháme odkapat, svíčkovou odložím bokem. Zbytek masa najemno pomeleme, smícháme s klobásovou směsí a vejcem, osolíme a opepříme. Rozehřejeme troubu na 190 C°. formu vyložíme slaninou, dáme masovou směs, svíčkovou, švestky a zbytek masové směsi. Navrch poklademe zbytek slaniny. Dáme na ni tymián, armagnac a pečeme 1 hodinu při 190 C°.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.