Kategorie receptů
- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ředkvičky | 150 |
Okurka salátová | 150 |
Brambory rané | 150 |
Vejce celá průměr | 330 |
Vepřová kýta pečená (nesolená) | 150 |
Mléko ovčí | 700 |
Energetická hodnota celkem: 7038 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2346 kJ
Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 17.3, Cukry (g): 14.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
uvaříme brambory a uvaříme vejce. Do mísy dáme plnotučnou kyšku (resp. já mám nejraděj žinčicu, dneska už je k sehnání ve farmářských obchodech), nakrájíme na kostky vychladlé oloupané brambory, na kostky nakrájená vejce, na kostky nakrájenou uzeninu (měkký salám nebo klobásu, na kostičky nakrájené okurky, nastrouhané ředkvičky, přidáme kopr, sůl, pepř...dle chuti. Pro větší jedliky možno podávat s pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.