Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

vafle (vegan, bezlepek, bez laktózy)

Zpět
  • Autor: haniczka6
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4495 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 155, SAFA (g): 13, Cukry (g): 72, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2248 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 77.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V míse smícháme mouku (=rozmixované ovesné vločky, 150g), 50g ovesných vloček, kypřící prášek, sůl a cukr. Do hrnku s rostlinným mlékem přidáme olej a mletá lněná semínka (ta se přidávají kvůli výživové hodnotě) a zamícháme. Poté tekutinu vlijeme do mísy a pečlivě promícháváme. Těsto by mělo být trochu husté. Necháme alespoň pět minut stát a mezitím si rozpálíme vaflovač. Do rozpáleného vaflovače vlijeme těsto, opatrně zavřeme a necháme péct 5 - 7 minut (záleží na výkonu přístroje). Opatrně otevřeme a pokud se těsto stále ještě lepí na stěny a vafle se trhají uprostřed, znamená to, že je třeba je péct ještě pár minut. Servírujeme se sirupem, marmeládou, ovocem :)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři