Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bagdunis - sezamová omáčka s petrželí, citrónem a česnekem

Zpět
  • Autor: SklenenaLouka
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, 1 stroužek česneku, petrželová nať, šťáva s půlky citrónu

Energetická hodnota celkem: 751 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 188 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 1.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Výborně se hodí k rybě, nebo samostatné s pečivem. Arabská kuchyně. Je nutné mít Tahini (sezamová pasta) Postup: Do vlažné vody přidáme 1-2 polévkové lžíce sezamové pasty (tahini), micháme dokud se omáčka nestane jednolitou ne příliš hustou ani ne příliš řídkou (případně doladit tahini - pokud je moc řídká, nebo vodou pokud je moc hutná). Přidáme sůl, utřený česnek a citrónovou šťávu. Na konec se přidá nadrobno nakrájená nať. Podává se vychlazené s pár kapek olivového oleje.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři