Kategorie receptů
- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra vepřová | 600 |
Cibule | 150 |
Sádlo vepřové škvařené | 20 |
Koření průměr | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 4455 kJ
Bílkoviny (g): 128,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1114 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra nakrájíme na hranolky, okořeníme paprikou, majoránkou, pepřem, a dobře promícháme. Ve woku rozpálíme sádlo a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Přidáme játra a za stálého míchání vše zprudka restujeme, dokud nejsou játra uvnitř růžová, ale ne krvavá. Jestli jsou játra správně upravená zjistíme tak, že hranolek jater překrojíme. Jsou-li játra hotová, odstavíme wok z plotny, obsah osolíme, promícháme a podáváme na nahřátých talířích s chlebem nebo vařenými brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.