Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňový koláč se skořicí

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

2 lžičky skořice, lžička jedlé sody, špetka soli, skořice a ořechy na ozdobu

Energetická hodnota celkem: 9602 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 254, SAFA (g): 38, Cukry (g): 138, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 800 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 21.2, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Dýni a jablko nastrouháme na hrubo, mrkev na jemno, banán rozmačkáme, ořechy nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Mouku smícháme se skořicí, jedlou sodou a ořechy. Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli, postupně přidáme olej, mléko, mouku se skořicí a nakonec vmícháme dýni s mrkví a jablkem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (použila jsem kulatou) a pečeme při 180°C cca 35 minut, propečenost vyzkoušíme špejlí. Po upečení vyndáme z trouby a necháme 10 minut chladnout, pak vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Každou porci ozdobíme lžící řeckého jogurtu, skořicí a kousky ořechů. Dobrou chuť!

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři