Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňový koláč dle menhet

Zpět
  • Autor: menhet
  • Doba přípravy (min.): 99
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

Špetka soli Perníkové koření (hřebíček, skořice, citronová kůra)

Energetická hodnota celkem: 13595 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 155, Sacharidy (g): 395, SAFA (g): 97, Cukry (g): 190, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1699 kJ

Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 19.4, Sacharidy (g): 49.4, SAFA (g): 12.1, Cukry (g): 23.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Očistíme dýni (čisté dýně by mělo být okolo 1 kg) a dáme vařit (dle druhu dýně 15-45 min, do rozvaření). Vytvoříme těsto z mouky, másla, jednoho vejce a špetky soli (případně doředit mlékem) a dáme ho chvíli chladit. Rozkvedláme 4 vejce (dle vodnatelnosti dýně, 4 vejce jsou určené pro Goliáše), zakysanou smetanu, cukr a koření. Do směsi přidáme dýňové pyré a zamícháme. Těsto vyválíme do dortové formy, posypeme dolů brusinkami a zalijeme směsí s dýňovým pyré. Pečeme cca 1 hod na 175 stupňů Celsia, posledních 15 minut hlídat, aby byl krém již tuhý.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři