Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

květákové placičky

Zpět
  • Autor: jana.gregarova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl.pepř,muškátová oříšek, kmín

Energetická hodnota celkem: 2699 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 6, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 900 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout. Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři