Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

guláš paní nadlesní

Zpět
  • Autor: ozzy.kratky
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl ,pepř,bobkový list 5,drcené kuličky jalovce 10ks

Energetická hodnota celkem: 10739 kJ

Bílkoviny (g): 181, Tuky (g): 146, Sacharidy (g): 115, SAFA (g): 52, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2685 kJ

Bílkoviny (g): 45.3, Tuky (g): 36.5, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 13, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na asi 1 cm kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje, na kterých vyškvaříme slaninu. Vmícháme cibuli a osmahneme do zlatova. Osolíme, opepříme. Pak př dáme maso, rajský protlak, drcené jalovčinky a bobkové listy. Zalijeme ? l vývaru a 1/8 l červeného vína, uvedeme do varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 1,5 hodiny. Čas od času zamícháme a podléváme zbylým vývarem a vínem.mezitím očistíme žampióny a lišky. Jsou-li větší, rozpůlíme je. V˙pánvi rozehřejeme zbylý olej s˙máslem a houby v˙něm osmahneme. Ke guláši je přidáme teprve 5 minut před koncem dušení. Nakonec smícháme škrobovou moučku s˙trochou vody a guláš jí zahustíme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a rybízovou zavařeninou. Na talíři sypeme hrubě drceným pepřem a podáváme nejlépe s˙vařenými těstovinami, které jsme orestovali na másle se strouhankou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři