Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Salát Coleslaw

Zpět
  • Autor: zandal
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, ocet, cukr

Energetická hodnota celkem: 4238 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 81, SAFA (g): 6, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1060 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím. Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy. Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky.Před podáváním opět dobře promícháme

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři