Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jahelník

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

250 g jahel, 1 litr mléka nebo 1/2 l mléka a 1/2 l vody, 4 vejce, 150 g cukru, sůl, jablka, oříšky, špetka soli

Energetická hodnota celkem: 10322 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 424, SAFA (g): 17, Cukry (g): 231, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1032 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 42.4, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 23.1, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Spařte jáhly vařicí vodou, poté je dejte vařit do mléka (nebo mléka a vody) se špetkou soli a uvařte na hustou kaši. Tu nechejte vychladnout. Pak přidejte žloutky ušlehané s cukrem a opatrně vmíchejte sníh z bílků, můžete přidat i nasekané oříšky. Do vymazané zapékací mísy dejte vrstvu hmoty z jahel, pak položte vrstvu nakrájených jablek a navrch dejte zbytek hmoty. Pečte asi hodinu na 160 stupňů, nechte vystydnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři