Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rychlá omáčka z rajčat

Zpět
  • Autor: rencha
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata 900
Voda, minerální vody bez příchutě200
Česnek5

Dochucovadla:

Pprovencálské koření, tyminám či oregano, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 738 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 0, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 246 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omytá rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Po chvíli vodu slijeme, račata oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Rajčata vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme stroužek česneku, sůl a pepř a necháme pod pokličkou dusit. Podušená rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme koření a necháme ještě chvíli povařit. Omáčka je vhodná především na těstoviny. Dle potřeby dochutíme troškou cukru.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři