Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špagety aglio olio

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

• 10 stroužků česneku • 2 chilli papričky • čerstvá perželová nať • 100 ml olivového oleje • sůl • 500 g špaget

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 11704 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 378, SAFA (g): 15, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2926 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 27.5, Sacharidy (g): 94.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričky nasekáme. Omytou a osušenou petržel najemno nakrájíme. 2. Do vroucí, dobře osolené vody dáme vařit špagety. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj česnek a papričky a orestujeme. Z uvařených špaget odebereme šálek vroucí vody, špagety slijeme. 3. Slité špagety vrátíme do hrnce, přelijeme je olejem s česnekem a papričkami, přilijeme uchovanou vodu ze špaget a společně s nasekanou petrželkou v hrnci promícháme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři