Kategorie receptů
- Autor: vavrova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
WOK mražená zelenina průměr (Findus) | 250 |
Brambory (syrové) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 1696 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Kuřecí játra opláchneme, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čerstvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 min. v ledničce. Na rozehřátou pánev vložíme bazalková játra a opékáme. Pokud je potřeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky. Podáváme s teplou zeleninou a bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.