Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Telecí medailónky na divoko se zeleninou, rýže

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1590 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na medailónky, jemně rozklepeme, osolíme, opepříme. Zeleninu očistíme, květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, pórek, cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran porce masa, podlijeme vodou, doplníme novým kořením, zeleným pepřem, bobkovým listem a dáme dusit. Během varu přidáme zeleninu. Když je maso měkké, vyjmeme jej i se zeleninou na talíř a uchováme v teple. Šťávu z masa necháme mírně vydusit, zaprášíme moukou a za stálého míchání provaříme. Hotovou šťávu přelijeme přes maso a zeleninu, jako přílohu podáváme rýži.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři