Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Salátová okurka s vlašskými ořechy

Zpět
  • Autor: Whitegold
  • Doba přípravy (min.): 5
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový8
Vlašské ořechy14
Okurka salátová180

Dochucovadla:

Olivový olej, sůl, případně česnek.

Energetická hodnota celkem: 797 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Salátovou okurku dobře omyjeme a i se slupkou nejdříve do kříže podélně a potom příčně nakrájíme do misky na kousky o hraně cca 1 cm, Přidáme nahrubo nasekané nebo rukou nalámané vlašské ořechy, zlehka osolíme a zakápneme olivovým olejem. Směs důkladně promícháme, aby olej a sůl obalil kousek každé okurky a servírujeme. Pikantnější variantu zhotovíme použitím přiměřeného množství rozetřeného česneku.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři