Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bazalková kuřecí játra se zeleninou

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

150 g kuřecích jater, 1 lžička rostliného oleje,bazalka sušená i čerstvá sůl a bílý pepř 250 g libovolné směsi zeleniny vařené v páře

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1429 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 4, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čestvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce. Na rozehřátou pánev vložíme bazalková játra a opékáme. Pokud je třeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem podle chuti a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky. Podáváme s teplou zeleninou v případě redukčního režimu či s bramborem v udržovacím období. Recept je vhodný pro oběd nebo večeři.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 04. 2015 18:26
Mňamity mňam, škoda že chybí foto.
09. 10. 2013 14:17
Zajímavý recept, určitě vyzkouším.

Naši partneři