Kategorie receptů
- Autor: nejim33
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 50 |
Mouka pšeničná celozrnná | 60 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 15 |
Vejce celá průměr | 60 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 50 |
Rozinky | 5 |
Vlašské ořechy | 5 |
Máslo čerstvé | 5 |
Datlový sirup | 10 |
Dochucovadla:
sůl, skořice, špetka kypřicího prášku
Energetická hodnota celkem: 2142 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1071 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 3, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vejce ušleháme se špetkou soli a cukrem do pěny, přidáme mouku s kypřicím práškem, mléko, nastrouhaná jablka, oříšky a rozinky. Smažíme na teflonové pánvi na kousku másla. Před podáváním potrhat a pokapat datlovým sirupem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.