Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květákový nákyp

Zpět
  • Autor: Petrajda
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, muškátový květ

Energetická hodnota celkem: 5855 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 88, SAFA (g): 37, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 732 kJ

Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Z mléka a krupice uvaříme kaši, osolíme, přidáme máslo, květ, do vychladlé žloutky a strouhaný sýr. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Do pekáčku na papír vyrovnáme růžičky květáku, zalijeme těstíčkem a zvolna upečeme do zlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři