Kategorie receptů
- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kmín, bujón zel.Alnatura, polévkové koření Alnatura
Energetická hodnota celkem: 5228 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 53,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 871 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 29.3, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Na oleji a másle zpěním cibulku, přidám žampiony(hmotnost ještě zmrzlých - i s ledem!), podusím, zaleju vodou, přidám pokrájené kys. zelí, na drobno brambůrky, bujon Alnatura, povařím, přidám mléko, zahustím moukou v mléce, cukr, sůl, okořením, smetanu, na závěr dochutím. Vody cca 2000-2300l. Po rozdělení na 6 porcí je jedna porce velká cca 450-550g (dle odpařené vody) a to uz je množství co zasytí. Polévka je opravdu výborná. Dobrou chuť :-).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.