Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

ZELŇAČKA S HOUBAMI - kotel :-)

Zpět
  • Autor: ffloa
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kmín, bujón zel.Alnatura, polévkové koření Alnatura

Energetická hodnota celkem: 5228 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 176, SAFA (g): 22, Cukry (g): 53, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 871 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 29.3, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Na oleji a másle zpěním cibulku, přidám žampiony(hmotnost ještě zmrzlých - i s ledem!), podusím, zaleju vodou, přidám pokrájené kys. zelí, na drobno brambůrky, bujon Alnatura, povařím, přidám mléko, zahustím moukou v mléce, cukr, sůl, okořením, smetanu, na závěr dochutím. Vody cca 2000-2300l. Po rozdělení na 6 porcí je jedna porce velká cca 450-550g (dle odpařené vody) a to uz je množství co zasytí. Polévka je opravdu výborná. Dobrou chuť :-).

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři