Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

pohankový dort

Zpět
  • Autor: uzovkaobojkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 25580 kJ

Bílkoviny (g): 160, Tuky (g): 293, Sacharidy (g): 700, SAFA (g): 123, Cukry (g): 181, Vláknina (g): 52, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1705 kJ

Bílkoviny (g): 10.7, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 46.7, SAFA (g): 8.2, Cukry (g): 12.1, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Uvaříme pohanku. V míse smýcháme uvařenou pohanku, vlašské ořechy,rozinky, mouku, kypřící prášek do pečiva, dvě vejce, kondenzované mléko, vanilkový pudingový prášek a 120 g vanilkového cukru.Vše smýcháme a dáme zapéct dokud dort úplně neztuhne. Já jsem pekla zhruba na 180 °C na půl hodiny. Vyšleháme dva druhy krémů na dort. První je z 250 g riccotty, 250 ml smetany ke šlehání a 30 g vanilkového cukru. Druhý krém je z těch samých surovin, jen s přidáním 20 g kakaa. Krémy navstvíme na dort a ozdobíme borůvkami popř ještě vlašskými ořechy. Je to vážně moc dobrý :)

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři