Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jehněčí kýta

Zpět
  • Autor: antoninpetras
  • Doba přípravy (min.): 200
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule150
Celer bulva100
Tuřín150
Olej olivový30
Česnek50
Jehněčí kýta (syrová)1300

Dochucovadla:

Hlavička česneku, 3 velké větvičky rozmarýnu (či směs bylinek, např. ještě tymián, máta, bazalka, šalvěj,...), sůl, pepř, deci vína do marinády.

Energetická hodnota celkem: 9194 kJ

Bílkoviny (g): 269, Tuky (g): 103, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 36, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1532 kJ

Bílkoviny (g): 44.8, Tuky (g): 17.2, Sacharidy (g): 7.7, SAFA (g): 6, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Marinádu připravíme v mixeru z utřeného česneku, soli, pepře, oleje, bylinek a vína. Solí nešetřit. Rovnoměrně rozmažeme po kýtě prošpikované několika stroužky česneku. Položíme na sedlo z na půlkolečka nakrájené cibule, strouhaného celeru a hranolků z tuřínu. Necháme odležet v lednici 24 h. po vyjmutí pečeme v troubě na 140-150°C 3-4h do dosažení vnitřní teploty masa min. 80°C. Podáváme s chlebem či tuřínovou nebo bramborovou kaší.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři