Kategorie receptů
- Autor: vikinka
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá průměr | 30 |
Mléko odstředěné průměr | 200 |
Vejce celá průměr | 50 |
Čočka | 230 |
Máslo | 3 |
Dochucovadla:
ocet, sůl
Energetická hodnota celkem: 4413 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 158,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1103 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1.Na 1,5 litru polévky cca 20 dkg čočky. Namočíme přes noc do studené vody a v téže vodě vaříme 1 hodinu i víc do měkka – nesolíme. 2.Když je čočka měkká, zahustíme polévku zátěrkou: asi 2 dl mléka, 5 dkg hladké mouky, ocet, sůl – kvedláme šprudlákem v hrníčku, aby se nevytvořily hrudky. Jestli tam hrudky máme, vlijeme zátěrku do polévky přes cedník. Pak ještě 10-15 minut povaříme, občas zamícháme, aby se to nepřichytlo. 3.Do hotové polévky vmícháme vejce,můžeme přidat oříšek másla.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.